Zebu

zebu er den vanligste underarten av tamme storfe på Det Indiske subkontinentet, hvor det tradisjonelt har tjent rollen som en arbeider eller riding dyr.fordi det ble ansett å være et hellig dyr i Hinduismen, er zebu ikke en betydelig kilde til kjøtt,og selv om det kan gi rikelig med melk, er zebu heller ikke det mest effektive melkekveget. Omtrent 70 raser av zebu er for tiden anerkjent, mange av dem opprettet fra kryss med de andre underartene av tamme storfe, taurinen. Denne unike unionen har produsert mange nye raser som passer til en rekke forskjellige klima og omstendigheter.

5 Utrolige Zebu Fakta!

  • zebu er et dyr som utviklet seg fra en nå utdødd ville arter av storfe kalt urokse. Det er anslått at de først dukket opp mer enn 8000 år siden et Sted I Sør-Asia. Zebu spredte seg sakte ut og nådde Egypt for rundt 4000 år siden. Zebu var faktisk den første typen tamme storfe å oppstå. En egen avstamning senere brøt av og ga opphav til alle andre tamme storfe, taurin.Populære raser inkluderer gyr (eller gir), kankrej, Og Den Amerikanske Brahman.zebu ble først introdusert I Amerika i Det 19. århundre. Det har blitt krysset med mange andre taurin storfe, inkludert Charolais (som resulterte I Charbray) og Angus (som produserte Brangus). Da den nådde kysten Av Sør-Amerika, skapte oppdrettere Den nå populære Indo-Brasilianske zebu. Graden av avl er bare begrenset av menneskets evne til å skape dem.
  • zebu også noen ganger går under navnet humped storfe eller indicine storfe. Indicine er kanskje en alternativ form av underartnavnet indicus.zebu er et dyr som har inspirert menneskelig kunst og kultur i mange tusen år. Det har dukket opp på mynter, arkitektur og statuer.

Zebu Vitenskapelig Navn

det vitenskapelige navnet på zebu er Bim taurus indicus. Bos er navnet på slekten (som inkluderer både vill og tamme storfe) og kommer ganske enkelt fra det latinske ordet for okse eller storfe. Artsnavnet taurus (som egentlig bare betyr oksen på Latin) omfatter alle typer tamme storfe på planeten. Tradisjonelt har dette navnet også referert til det okselignende astrologiske tegnet og den greske mytologiske figuren. Indicus, den greske termen For India, refererer bare til underartene av zebu. Dyret anses å være forskjellig nok fra de andre storfe underarter (som kalles bos taurus taurus) for å garantere en egen underart betegnelse.som alle husdyr er zebu nært knyttet til bison, bøffel, sauer, geiter og antiloper i Familien Av Bovidae. Alle medlemmer av denne familien tilhører rekkefølgen Av Artiodactyla, eller de jevne hovdyrene. En fysisk egenskap som forener alle medlemmer av denne rekkefølgen er tilstedeværelsen av hover på føttene som kan bære vekten likt på to tær; derav navnet. Mange (men ikke alle) hovdyr er drøvtyggere som fordøyer planter ved å gjære dem i den flerkammerede magen.

Zebu Utseende

Sammenlignet med standard taurin storfe som de fleste er kjent, har zebu mange fysiske forskjeller som vitner om sin egen opprinnelse. Det er preget av fremtredende humped skuldre, hengende ører, løs hud (kalt en dewlap) rundt halsen, og horn som kurve oppover og tilbake. Grå er den dominerende fargen langs øvre halvdel av kroppen og hovene (blir svart nær skuldrene), mens hvit dominerer rundt magen og bena. Andre vanlige farger inkluderer brun eller rød, noen ganger forekommer i en flekket mønster.Den største rasen Er Sibi bhagnari, som måler en massiv 84 inches lang og opp til 3500 pounds i vekt. Men generelt er den typiske zebu-rasen mindre enn 1000 pund. Miniatyr zebu (som faktisk er en naturlig forekommende rase, ikke skapt av mennesker) er den minste zebu rasen av alle, veier ikke mer enn 400 eller 500 pounds.

zebu utviser høye nivåer av kjønnsdimorfisme (som betyr store forskjeller mellom kjønnene). En seksuelt moden mann zebu kalles nesten alltid en oks. En voksen kvinne er imidlertid bare kjent som en ku etter at den har født den første kalven. Inntil da er det kjent som en kvige. Menn har en tendens til å være større enn kvinner i gjennomsnitt, men begge kjønn vokser horn gjennom livet.som alle andre storfe er zebu spesialisert på en rolig beite livsstil der den tygger og fordøyer tøft plantemateriale som ville vise seg for vanskelig for de fleste andre arter. Denne prosessen begynner når zebu grinder gresset i en sirkelbevegelse med sine spesialiserte nedre tenner. Når det er svelget, går plantematerialet gjennom den første delen av den firekammerede magen, vommen, hvor den blandes inn med bakterier for å bryte den ned. Ved ulike intervaller blir plantematerialet regurgitert og tygget over som et stoff som kalles cud. I de endelige kamrene bryter spesialiserte proteiner ned og absorberer næringsstoffene i blodet. Det kan ta storfe rundt 70 til 100 timer bare for å behandle mat. Dette er blant de tregeste prisene på noe kjent dyr.

Besetning av zebu-storfe
Besetning av zebu-storfe

Zebu-Oppførsel

zebu-Oppførselen er en sosial art som samler seg i store flokker for hele året. Ville grupper ledes av en enkelt oks og inneholder både kvinner og deres avkom. Flokken har en hierarkisk organisasjon, og hvert medlem av flokken må gi etter for den som er over den, ellers møter de represalier og angrep. Disse hierarkiene er vanligvis basert på faktorer som alder, kjønn og dominans, og kalver er vanligvis født med samme gruppestatus av moren. Hierarkiet er vanligvis ganske stabilt, noe som tjener til å minimere konflikter, men dominerende menn kan miste sin status når de blir avsatt av en annen mann.Kveg kommuniserer med hverandre gjennom berøring, lyd, visuelle signaler og kjemiske signaler. Kombinert med sin gode kognisjon, kan storfe enkelt identifisere andre medlemmer av flokken og danne spesielt sterke bånd med sine mødre. For å spionere innkommende rovdyr har zebu øyne på siden av hodet med horisontale elever for å ta et massivt synsfelt rundt det.zebus er godt tilpasset for å overleve i de varmere, tørrere klimaene I India (og har også høy toleranse for tørke og hungersnød) takket være to spesifikke tilpasninger. For det første inneholder zebus flere svettekjertler på kroppen enn noen andre typer storfe. For det andre, akkurat som kameler, fungerer zebu ‘ s hump som en praktisk lagringsenhet for næringsstoffer som kan nås når maten er knappe. Zebus er også svært motstandsdyktig mot virus, sykdommer og parasitter. Dette gjør dem til den foretrukne typen storfe i mange sørlige eller tropiske regioner i verden.

Zebu Habitat

zebu ble opprinnelig tammet I Sør-Asia og ble den dominerende formen for tamme storfe I India. Derfra spredte det seg gjennom det meste av det globale sør, inkludert Midtøsten, Afrika, Sør-Amerika og deler Av Europa og Nord-Amerika, hvor folk krysset det med lokale storfe for å skape unike raser. Zebus foretrekker de åpne gresslettene og slettene der maten er mest rikelig.

Zebu Diet

zebu kosthold består utelukkende av gress, kløver, stengler, blomster og annet plantemateriale. For å støtte seg selv, kan zebu forbruke rundt 150 pounds av vegetasjon om dagen (avhengig av vekten av rasen). Den graser opp til åtte timer og tilbringer resten av sin tid hvile og tygge cud.

Zebu Rovdyr og Trusler

på grunn av sin størrelse og flokkbasert livsstil, har zebu ingen naturlige rovdyr med unntak av ulv, løve, bjørn, og noen andre rovdyr. Disse rovdyrene foretrekker nesten alltid å angripe en ung, gammel, syk eller isolert zebu i stedet for en voksen voksen som har beskyttelse av flokken. Hvis truet direkte, kan zebu løpe bort med hastigheter på opptil 25 mph eller stå på bakken og kjempe med hornene. Tamme storfe er åpenbart slaktet i stort antall av mennesker, men fordi så mange er avlet hvert år, de er en av de mest utbredte pattedyrarter i verden.

Zebu Reproduksjon, Babyer og Levetid

På grunn av zebus hierarkiske organisasjon beholder den dominerende hannen av flokken eksklusive avlsrettigheter til alle hunnene, og han har evnen til å avle hele året i stedet for en bestemt sesong. En gang impregnert av den dominerende oksen, bærer kvinnen en enkelt kalv i omtrent ni måneder om gangen. På grunn av utfordringene i fødselsprosessen, produserer hun sjelden tvillinger.

selv om den er i stand til å stå og gå ved fødselen, er kalven likevel svært avhengig av sin mor, som den deler et veldig nært bånd med. Kua pleier kalven i de første seks månedene av livet, mens hele flokken spiller en kritisk rolle i beskyttelse og trening til kalven oppnår sin uavhengighet. Zebu når seksuell modenhet et sted mellom ett og to år, og den typiske forventede levetiden er rundt 20 år, omtrent samme lengde som andre storfe.

Zebu Befolkning

det anslås at det er mer enn 200 millioner zebus som for tiden bor på planeten. De fleste av disse zebu raser fortsatt bor I India, men det er millioner mer spredt over hele resten av verden, spesielt I Afrika og Sørøst-Asia. Noen raser anses som mer verdifulle eller ønskelige enn andre, så befolkningstallene kan variere ganske mye etter rase.

Zebus I Dyrehagen

miniatyr zebu er en svært populær utstilling i Hele Usa på Grunn av sin approachable og føyelig temperament. For folk i området, kan det bli funnet på barnas delen Av Saint Louis Zoo og barnyard delen Av Zoo New England. Det er også en fremtredende utstilling På Sunset Zoo I Manhattan, Kansas, Hattiesburg Zoo I Mississippi, Eerie Zoo I Pennsylvania, Virginia Zoo I Norfolk, Happy Hollow Park And Zoo I San Jose, Og Greater Vancouver Zoo I Canada. Foruten miniatyr zebu, Peoria Zoo i Illinois holder en av de større zebu raser i kontakt låven delen.

se alle 5 dyr som begynner Med Z

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.